BLIV UNDERVISER I

FAGBEVÆGELSENS

SKOLETJENESTE

 

Synes du, at det er vigtigt, at unge får en god start på arbejdslivet? Har du samtidig mod på at udvikle dine kompetencer og formidle vigtige budskaber til de ældste skoleelever? Og vil du være en del af et unikt fællesskab og skabe netværk i hele landet? 
Så bliv underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste! Læs mere her på siden.

HVEM ER VI?

 

Fagbevægelsens Skoletjeneste er et ambitiøst projekt, som startede i 2017. Projektet er et samarbejde mellem flere fagforeninger. Derudover arbejder vi tæt sammen med Jobpatruljen.

Vi tilbyder gratis undervisning af de ældste skoleelever i hele landet. Undervisningen sætter fokus på Den Danske Model. Herunder lærer vi eleverne, hvilken rolle fagforeninger spiller i det danske samfund og for den enkelte. Og vi taler med de unge om, hvilke pligter og rettigheder de har i deres fritidsjob. Samtidig lærer vi dem, hvad forskellen er på reglerne i lovgivning og overenskomster. Formålet med vores undervisning er at skabe indsigt og nysgerrighed hos eleverne. Det gør vi gennem dialog, debat og deltagelse.

Lige nu består vores underviserhold af ca. 30 frivillige undervisere, som er bosat i hele landet. Underviserne er unge og de fleste er under uddannelse. De er drevet af lysten til at undervise, engagement i eleverne og ønsket om at formidle vigtige budskaber om unges rettigheder i fritidsjob.

Vil du vide mere om projektet? Læs mere om Fagbevægelsens Skoletjeneste her

 

HVAD TILBYDER VI?

 

Bliv frivillig underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste, hvis du gerne vil have:

 • Et stort indblik i Den Danske Model og fagbevægelsens opbygning.
 • En bred viden om de konkrete rettigheder, der er for unge i fritidsjob.
 • Rig mulighed for at udvikle dine personlige kompetencer, især inden for undervisning og formidling.
 • Lejlighed til at blive en del af et unikt fællesskab blandt andre unge undervisere i hele landet.
 • Stor medbestemmelse på, hvordan du vil sammensætte din undervisning.
 • Frihed til selv at vælge, hvor meget du vil undervise.
 • Et honorar på 160 kr. pr. time, 100 kr. pr. transporttime samt dækning af alle transportudgifter.

Lyder det som noget for dig? Så bliv underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste!

“Det fedeste ved at være underviser er, at man giver de unge en stemme, og giver dem værktøjerne til at stå op for deres egen værdi.”

Anna Harding Bressendorff
Underviser, Fagbevægelsens Skoletjeneste

“At give unge viden omkring deres rettigheder på arbejdsmarkedet og se, at det virkelig er noget, der interesserer dem, giver et kick som underviser.”

Henrik Niebuhr Agerskov
Underviser, Fagbevægelsens Skoletjeneste

“Det er vigtigt for mig, at alle unge får et godt og et trygt første møde med arbejdsmarkedet, at de kender til deres rettigheder og ved, at der er hjælp at hente, hvis de oplever noget urimeligt på deres arbejdsplads.”

Emma Thorup Jacobsen
Underviser, Fagbevægelsens Skoletjeneste

HVEM ER DU?

 

Vi leder efter dig som frivillig underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste, hvis du:

 • bakker op om Den Danske Model og synes det er vigtigt, at unge lærer om reglerne på arbejdsmarkedet.
 • har lyst til at undervise og formidle vigtige budskaber til unge.
 • er engageret i elevernes læring og møder dem, der hvor de er.
 • er nysgerrig og har mod på at prøve kræfter med nye metoder, herunder at bruge dig selv og dine egne erfaringer i undervisningen.
 • kan hjælpe med at dække efterspørgslen på skolebesøg så vidt det er muligt. Og har mulighed for at undervise min. 5 gange årligt i umiddelbar geografisk nærhed af din bopæl.
 • har mulighed for at deltage i næste uddannelsesweekend i København (se datoen nederst på siden).

Det er selvfølgelig en fordel, hvis du har erfaring med undervisning. Dog er det ikke afgørende. Inden du kommer ud i klasselokalerne, deltager du nemlig i en uddannelsesweekend. Her bliver du uddannet i de emner, som vi berører i undervisningen. Vi klæder dig også godt på til at anvende undervisningsmaterialet. Og du lærer desuden generelle undervisningsmetoder og –værktøjer. Samtidig får du rig mulighed for at sparre med de andre undervisere, danne netværk, udvikle dine personlige kompetencer, undre dig, grine og feste.

Passer det på dig? Så bliv underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste!

VIL DU VÆRE MED?

 

For at komme i betragtning som frivillig underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste, vil vi gerne vide lidt om dig. Derfor skal du skrive kort om dig selv og din motivation for at blive en del af underviserteamet. Husk også at oplyse navn, alder, kontaktoplysninger samt hvilken by du bor i. Ansøgningen sender du til skoletjeneste@hk.dk

Du kan sende din ansøgning når som helst. Dog afholder vi uddannelsesweekend for nye undervisere to gange årligt. Så vær derfor opmærksom på næste ansøgningsfrist for at komme med på næste uddannelsesweekend.

Når du sender din ansøgning, giver du os samtykke til, at vi behandler dine oplysninger. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at sende en mail til os.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere? Så tøv ikke med at kontakte projektleder Trine Thomhav. Det kan du ved at ringe på telefon 2160 5517 eller skrive til Trine.Thomhav@hk.dk

Næste ansøgningsfrist: Den 1. august 2021 kl. 12

Næste uddannelsesweekend: Den 21. og 22. august 2021