Synes du, at det er vigtigt, at unge får en god start på arbejdslivet? Har du samtidig mod på at udvikle dine kompetencer og formidle vigtige vigtig viden til unge om deres rettigheder? Og vil du være en del af et fællesskab af undervisere i hele landet? 
Så bliv en del af vores underviserhold i Fagbevægelsens Skoletjeneste!

HVEM

ER VI?

Fagbevægelsens Skoletjeneste er et ambitiøst projekt, som startede i 2017. Projektet er et samarbejde mellem flere fagforeninger. Derudover arbejder vi tæt sammen med Jobpatruljen.

Vi tilbyder gratis undervisning af de ældste skoleelever i hele landet. Vores undervisning sætter fokus på Den Danske Model. Vi taler med de unge om, hvilke pligter og rettigheder de har i deres fritidsjob og på arbejdsmarkedet generelt. Dialog, debat og deltagelse er nøgleord i vores undervisning.

Lige nu består vores underviserhold af ca. 30 frivillige undervisere. Vi er unge med forskellige baggrunde og vi er bosat i hele landet. Fælles for os er, at vi er drevet af lysten til at undervise, engagement i elevernes læring og ønsket om at formidle vigtige budskaber om unges rettigheder i fritidsjob.

Vil du vide mere om projektet? Læs mere om Fagbevægelsens Skoletjeneste her

HVORFOR BLIVE

UNDERVISER?

Bliv en del af vores underviserhold i Fagbevægelsens Skoletjeneste, hvis du gerne vil have:

 • Et stort indblik i Den Danske Model og fagbevægelsens opbygning.
 • En bred viden om de konkrete rettigheder, der er for unge i fritidsjob og på arbejdsmarkedet generelt.
 • Rig mulighed for at udvikle dine personlige kompetencer, især inden for undervisning og formidling.
 • Lejlighed til at blive en del af et unikt fællesskab blandt andre unge undervisere i hele landet.
 • Stor medbestemmelse på, hvordan du vil sammensætte din undervisning.
 • Frihed til selv at vælge, hvor meget du vil undervise.
 • Et honorar på 160 kr. pr. undervisningstime, 100 kr. pr. transporttime samt dækning af alle transportudgifter.

Lyder det som noget for dig? Så bliv underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste!

“Jeg elsker at give de unge viden og værktøjer til at passe på dem selv på arbejdsmarkedet. Og når man virkelig kan mærke, at de er engagerede og bliver klogere, så er min dag reddet”

Julie Juhler
Underviser, Fagbevægelsens Skoletjeneste

“At give unge viden omkring deres rettigheder på arbejdsmarkedet og se, at det virkelig er noget, der interesserer dem, giver et kick som underviser.”

Henrik Niebuhr Agerskov
Underviser, Fagbevægelsens Skoletjeneste

“Det er vigtigt for mig, at alle unge får et godt og et trygt første møde med arbejdsmarkedet, at de kender til deres rettigheder og ved, at der er hjælp at hente, hvis de oplever noget urimeligt på deres arbejdsplads.”

Emma Thorup Jacobsen
Underviser, Fagbevægelsens Skoletjeneste

HVEM

ER DU?

Vi leder efter dig som frivillig underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste, hvis du:

 • bakker op om Den Danske Model og synes det er vigtigt, at unge lærer om reglerne på arbejdsmarkedet.
 • har lyst til at undervise og formidle vigtige budskaber til unge.*
 • er engageret i elevernes læring og møder dem, der hvor de er.
 • er nysgerrig og har mod på at prøve kræfter med nye metoder, herunder at bruge dig selv og dine egne erfaringer i undervisningen.
 • kan hjælpe med at dække efterspørgslen på skolebesøg så vidt det er muligt. Og har mulighed for at undervise min. 5 gange årligt i umiddelbar geografisk nærhed af din bopæl.
 • har mulighed for at deltage i næste uddannelsesweekend i København (se datoen nederst på siden).

*Det er selvfølgelig en fordel, hvis du har erfaring med undervisning. Dog er det ikke afgørende. Inden du kommer ud i klasselokalerne, deltager du nemlig i en uddannelsesweekend. Her bliver du uddannet i de emner, som vi berører i undervisningen. Vi klæder dig også godt på til at anvende undervisningsmaterialet. Og du lærer desuden generelle undervisningsmetoder og –værktøjer. Samtidig får du rig mulighed for at sparre med de andre undervisere, danne netværk, udvikle dine personlige kompetencer, undre dig, grine og feste.

Passer det på dig? Så bliv underviser i Fagbevægelsens Skoletjeneste!

VIL DU MED

PÅ HOLDET?

For at blive en del af underviserholdet i Fagbevægelsens Skoletjeneste, vil vi gerne vide lidt om dig og din motivation for at blive en del af underviserholdet.

Udfyld ansøgningsformularen her.

Du kan ansøge når som helst. Dog afholder vi uddannelsesweekend for nye undervisere to gange årligt. Så vær derfor opmærksom på næste ansøgningsfrist for at komme med på næste uddannelsesweekend.

Næste frist: 4. november
Næste uddannelsesweekend: 19. og 20. november

VIL DU

VIDE MERE?

Har du spørgsmål eller vil du vide mere? Så tøv ikke med at kontakte projektleder Trine Thomhav. Det kan du ved at ringe på telefon 2160 5517 eller skrive til Trine.Thomhav@hk.dk


OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL